Sürdürülebilirlik Atölyesi

158

30 Nisan 2024 tarihinde sürdürülebilirlik atölyesi düzenlenmiştir.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörlüğü; sürdürülebilirlik ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) konularında farkındalığı artırmak ve kampüste daha yeşil bir geleceğe yönelik adımlar atmak amacıyla 30 Nisan 2024 tarihinde Sürdürülebilirlik Atölyesi düzenledi. Atölye Rektörümüz Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Nilgün AYMAN ÖZ, Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörlüğü Komisyon Üyesi Prof. Dr. Levent GENÇ, Genel Sekreter Yardımcısı İsmail CEYLAN, Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Elçin BAYRAKTAR KÖSE ile 12 farklı programdan 25 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Atölye kapsamında, öğrenciler kampüsteki bir binayı çevresi ile birlikte içindeki yaşamı SKA’lar doğrultusunda değerlendirerek, iyileştirme önerileri ile birlikte Rektörlüğe sunmak üzere ortak bir rapor hazırladılar. 

 

Çevre Mühendisliği, Şehir Bölge ve Planlama, Ziraat Mühendisliği, Sosyoloji, Sağlık Bilimleri Fakültesi/ Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Siyasal Bilimler Fakültesi/Uluslararası İlişkiler Bölümleri ile Enerji Kaynakları ve Yönetimi ABD, İş Sağlığı ve Güvenliği ABD, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Peyzaj Mimarlığı ABD, Coğrafi Bilgi Teknolojileri ABD, Gayrimenkul Geliştirme ABD’dan toplam 25 öğrenci, farklı disiplinler ile oluşturulan gruplarda ortak çalışma yapan öğrenciler; idari ve akademik personel ile görüşlerini paylaşma şansı buldular. 


Rektörümüz Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, atölyenin açılış konuşmasında, sürdürülebilirlik ilkelerinin üniversite genelinde benimsenmesinin önemine vurgu yaparak, "Üniversite olarak sürdürülebilirlik ilkelerine olan bağlılığımızı güçlendirmeli ve çevremize duyarlı, sürdürülebilir bir kampüs oluşturmak için daha çok çalışmalıyız. Bu amaç doğrultusunda Sürdürülebilirlik Atölyesine katılan tüm öğrencilerimize ve personelimize teşekkür ediyorum" dedi.


Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Nilgün AYMAN ÖZ tarafından yönetilen atölye, sürdürülebilirlik alanında Üniversitemizde farkındalık yaratmak ve bu konuda daha fazla çalışma yapılmasını teşvik etmek adına önemli bir platform olmuştur. Katılımcılar, sürdürülebilirlik kavramının günlük hayata nasıl entegre edilebileceklerini öğrenerek sürdürülebilirliğin çevresel, sosyal ve ekonomik boyutta eş zamanlı ele alınmasının önemi hakkında farkındalığa sahip oldu. Özellikle atıklar, su /atıksu yönetimi, enerji, eğitim alanları, peyzaj, sosyal olanaklar, ulaşım vb. konular Üniversitemiz kampüsümüzdeki bir bina açısından ele alınmıştır. Atölye, sürdürülebilirlik konusunda üniversitemizde farkındalığı artırmaya yönelik önemli bir adım olmuştur. Katılımcılar, etkinlik sonunda daha bilinçli ve sürdürülebilir bir yaşam tarzı benimsemeye yönelik yeni fikirler ve motivasyon kazanmıştır.

Organizasyonda emeği geçen Genel Sekreterliğimize, katılım gösteren tüm idari/ akademik personelimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz. Organizasyon için atölye ortamı sağlayan Üniversitemiz Terzioğlu Yerleşkesinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi’ne ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz.